Derby Arona (ES)

Winnaar finale + asduiven

Wellicht de zwaarste One Loft Race van West-Europa is de Derby Arona op Tenerife. De weg naar de finale vraagt het uiterste van de deelnemers; ze moeten kunnen dealen met grote hitte en vliegen over water en die combinatie weet telkens weer de allersterksten, de ultrasporters onder de postduiven te onderscheiden van de rest. Vanaf januari werd het vluchtprogramma afgewerkt; er werd gestart met kwalificatie-vluchten van 3 km tot aan 20 km – begin januari waren er 1.112 duiven aan de start. In februari volgden enkele extra Trainingsvluchten en eind februari de eerste vluchten over zee … Tussen 26 februari en 14 maart zijn er Autovluchten van 100 km – 125 km – 125 km … Waarna de eindrace op 23 maart 2024 plaats vond over 250 km, met 322 duiven aan de start.

Over alle vluchten wordt een enorme prijzenpot verdeeld, waarbij de winnaar van de finale 20.000 Euro wint. Na een zwaar voorseizoen, werd de eindrace in 2024 een vrij vlotte vlucht. Een kopgroep van 3 verdeelde het podium, waarna de duiven veelal in groepjes vlot op elkaar volgend arriveerden. De winnaar kwam van Belgische bodem, te weten de duif Jenka gekweekt door Geert en Koen Couvreur van gekende lijnen PEC x Van Gaver x Sam Bostoen x Team BDS … een unieke mix van Belgische klasse kortom. In veiling alle toppers uit de finale en de asduiven; kortom de parels van de Canarische eilanden.

De pedigree die u ziet in de veiling, is de pedigree die u zult ontvangen. Niet bij alle pedigrees is er een handtekening voorzien van de originele kweker. We doen ons best om alle ringkaarten te verkrijgen, maar we kunnen dit niet garanderen.

...
 
... ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
... ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
... ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
... ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
... ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
... ...