Victoria Falls World Challenge Pigeon Race (ZIM)

Winnaars & asduiven

In grote vaart heeft de internationale eenhoksrace Victoria Falls aanzien gewonnen. Onder One Loft Race kenners wordt deze nog jonge race omschreven als dé race van de toekomst, het heeft alles: een goed management, een efficiënte communicatie, een omgeving waar eerlijke vluchten mogelijk zijn, waarbij de goede duiven naar voor komen, een fantastische vakantiebestemming en een gigantische prijzenpot van ruim 1 miljoen US dollar. Topspelers wereldwijd sturen uit hun beste duiven naar deze prestigieuze strijd, wiens winnaars en asduiven groots worden gewaardeerd in de internationale duivensport.

De finale van dit jaar werd een absolute kraker van 619 kilometer, gelost om 7u30 en pas volgende ochtend om 6u59 eerste duif. De winnaar had liefst 53 minuten voorsprong op de 2e duif en in 1 uur en 45 minuten was de top 10 thuis. De finale werd echt een eerlijke strijd waarin topkwaliteit kwam zegevieren onder selectieve omstandigheden. Het ‘echt zuiver duivenweer’, met pure kopwind, zonder hindernissen waarbij voor het grootste deel onder 28 graden moest worden gevlogen. Om 18.30 gaat de zon al onder in Zimbabwe, dus de duiven konden maar een beperkt aantal vlieguren maken op dag 1. Om 6.45 uur komt de zon op en vanaf toen kwamen ze mooi naar huis, waarbij de winnende duif een snelheid van +- 900 m/m maakt als de nachturen niet meegerekend worden. Goede duiven konden zich nadrukkelijk tonen – het was zeker niet toevallig dat de duif die tijdens de ganse voorbereiding 1e stond als asduif, ook in de finale 16e werd.

Voorafgaand aan de finale waren er 5 hotspots van de afstanden: 192 – 235 – 235 – 318 – 450 km. Vanaf half april, dus 3 maanden voor de finale, werd er naast de hotspots elke 2 dagen een vlucht van 100 km gedaan als training. De eerste trainingen werden gestart met 3.800 duiven en er kwamen nog 1.482 duiven aan de start van de finale. Alle grote namen in de One Loft Race wereld deden mee aan deze wedstrijd, dus het gemiddelde niveau is ongetwijfeld van de hoogste die er zijn op One Loft Races.

Belangrijke info

  • Als koper van buiten de USA, moet u rekening houden met minstens 2,5 maanden extra levertijd, bovenop de standaard levertijd.
  • De pedigree die u ziet in de veiling, is de pedigree die u zult ontvangen. Niet bij alle pedigrees is er een handtekening voorzien van de originele kweker.
  • Bovenop de veilingprijs dient u ook de prijs van het transport te betalen per aangekochte duif

 

Kopers met leveradres in USA/Canada & Mexico betalen bovenop de veilingprijs:

- 150 EUR (transport + quarantaine Zimbabwe – USA), dit betaalt u aan PIPA en zal u aangerekend worden met een extra factuur naast de factuur van uw duif.

- Én de prijs van het lokale transport binnen USA of naar Canada/Mexico per duif , dit zal u door de transporteur aangerekend worden.

Kopers met leveradres in Europa betalen bovenop de veilingprijs:

- 150 EUR (transport + quarantaine Zimbabwe – USA), dit betaalt u aan PIPA en zal u aangerekend worden met een extra factuur naast de factuur van uw duif.

- Én 225 EUR (transport + quarantaine USA naar Europa),  dit betaalt u aan PIPA en zal u aangerekend worden met een extra factuur naast de factuur van uw duif.

- Én indien van toepassing lokaal transport binnen Europa

- Prijzen excl. 6% BTW indien BTW van toepassing

Kopers met leveradres buiten Europa & USA betalen bovenop de veilingprijs

- 375 EUR (samenstelling zie kopers Europa)

- Én de standaardprijs die gehanteerd wordt voor transport van PIPA naar u als eindklant.

- Prijzen excl. 6% BTW indien BTW van toepassing

 

Indien u graag meer gedetailleerde info wenst over de exacte prijs voor u als koper, gelieve contact op te nemen met logistics@pipa.be

Dit is een geplande veiling. Alle duiven worden zichtbaar zodra het bieden start.