Adrien Mirabelle (BE)

Jongen van beste kwekers & vliegers

De weg van Adrien Mirabelle naar de Nationale top verliep in sneltreinvaart … doorslaggevend in die ontwikkeling bleek dat één van zijn supersterren van het eerste uur zicht ontpopte tot wonderkweker; te weten Divock. Zelf gekroond als 4e Nat. asduif KBDB en nestmaat van Zodiac, 1e Nat. asduif KBDB. Het seizoen 2021 was succesvol met tientalen van eerste prijzen en de 1ste provinciaal op Tulle maar het zijn vooral de referenties met zijn duiven die maak het een heel mooie seizoen.
De laatste jaren deden nazaten van Divock & Zodiac het voortreffelijk voor Adrien, maar vooral de vele referenties in België (tot aan Nationale KBDB Rankings & Olympische duiven), Frankrijk, Nederland en ook Taiwan, spraken enorm tot de verbeelding. Meest recent; de 2e Nat. asduif grote halve fond KBDB 2019 is een kleinzoon van Divock en een kleindochter won in 2021 in Taiwan de 5. As duif Spring Race Taoyuan Union Club (9.002 d. aan de start en 59 duiven na de laatste vlucht).
In 2020 werd ook een kleinkind van Calvin 1e Nat. asduif jong WHZB in Nederland bij Buck-De Kruijf.
In 2021 in de Belgische nationaal vluchten, niet minder dan 8x top 30 nationaal en 11x top 50 nationaal waren gewonnen bij duiven gekweekt uit duiven van Adrien en/of rechtstreeks duiven van Adrien.
Meer recent is de super prestatie van ‘Romain’ die werd voor JP Palm de 3. Olympische Duif Cat D België en ook 8. Nat Asduif GHF KBDB 2021. ‘Romain’ was gegeven als en ei aan JP Palm en de rest van het verhaal is bekend.
In Frankrijk heeft Mhamed Benammar dit jaar de 2. Nat Asduif Snelheid gewonnen en zijn duif is ook de top kandidaat om 1. Olympische Duif Cat A 2022 te winnen.
Ook in de one loft races waren de resultaten top in 2021 met oa. 1. Prijs finale vlucht Moledo OLR (d. Calvin), top prestaties van ‘Zodiac’s Pride’ in Victoria Falls (kleinkind Zodiac) en ook top referenties met oa. 9. Prijs final en 16. Prijs semi-final Algarve Great Derby won bij twee nestmaat (gekweekt uit de lijn van Zodiac & Mata Leone bij Vincent Béguier).
Samengevat, Adrien staat aan de hoofd van een stam die gemakkelijk een bijdrage levert aan anderen hokken en/of in anderen omstandigheden.

In veiling een super selectie jonge duiven uit de beste vliegers en kwekers.
This is an upcoming auction. All pigeons will be visible when bidding starts.